Dow sponsort jazzpodium Porgy en Bess

TERNEUZEN - Chemieconcern Dow Benelux gaat het jazzpodium Porgy en Bess in Terneuzen sponsoren. Daarmee is Porgy en Bess is uit de financiële problemen, zegt Hans Zuiderbaan, voorzitter van Stichting Porgy en Bess.


Dow Benelux gaat Porgy en Bess de komende drie jaar ondersteunen met een jaarlijkse bijdrage van 7.500 euro. Daarnaast wordt er 5.000 euro beschikbaar gesteld voor verbetering van de licht- en geluidsapparatuur. Het chemieconcern is daarmee hoofdsponsor van het inmiddels 55 jaar oude podium.

Onafhankelijk
Volgens Zuiderbaan krijgt Dow als hoofdsponsor geen invloed op de programmering. "Wij blijven onafhankelijk in onze programmeringskeuze."

Veilig
Dow Benelux directeur Roel Adriaansens deelde het nieuws over de sponsoring dinsdagavond mee in Porgy en Bess. Adriaansens feliciteerde Porgy namens Dow met 'het veiligstellen van de toekomst van dit bruisende podium voor Zeeuws-Vlaanderen'.

Belangrijk
Volgens Adriaansens is het podium een belangrijke voorziening in de regio. "Het is voor ons en voor de rest van het Zeeuws-Vlaamse bedrijfsleven erg belangrijk dat de regio aantrekkelijk is voor jonge mensen. We hopen dat we nog vele jaren van Porgy mogen genieten."