Gemeenten vlaggen op Coming Out Dag

Het is vandaag 'Nationale Coming Out Dag'. Een dag waarop homoacceptatie centraal staat. Op verschillende plaatsen in Zeeland wordt daarom de regenboogvlag gehesen die de acceptatie moet bevorderen. De vlag wappert op de Lange Jan in Middelburg, maar ook bij de stadskantoren in Goes en Vlissingen.


Dit jaar staat de Coming Out Dag in het teken van de sport, omdat veel sporters niet voor hun geaardheid durven uit te komen. Om te stimuleren om wel voor hun geaardheid uit te komen hangen de verschillende gemeenten de regenboogvlag op.

Geaccepteerd
De gemeente Middelburg wil laten zien dat Middelburg staat voor een tolerante samenleving. 'Iedereen moet namelijk zichzelf kunnen zijn, geaccepteerd en veilig voelen', is te lezen in een persbericht.

Weerbaarheid
Met het hijsen van de vlag wil Goes de veiligheid, sociale acceptatie en de weerbaarheid van de LHBT-jongeren in de gemeente bespreekbaar maken en bevorderen.

Anti-Discriminatiebureau Zeeland
De komende twee jaar zullen verschillende activiteiten over dit onderwerp worden georganiseerd. Goes, Middelburg en Vlissingen werken daarvoor samen met het Anti-Discriminatiebureau Zeeland.

Regenboogvlag
Naast de drie Zeeuwse gemeenten hijsen vandaag nog zo’n 33 andere gemeenten én het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de regenboogvlag.

Deel dit artikel:

Recent nieuws