Niels Mesu geplaatst voor Holland Cup

OOST-SOUBURG - Niels Mesu heeft zich geplaatst voor de vijf kilometer langebaanschaatsen van de Holland Cup. Vorige week probeerde de uit Middelburg afkomstige Mesu het ook al, maar toen kwam hij 54 honderdste te kort. Het lukte de schaatser zaterdag tijdens een trainingswedstrijd in Thialf in Heerenveen met een tijd van 6.53'58".


"Ik durfde eigenlijk niet te kijken toen ik over de finish kwam. Maar toen zag ik 6.53 en nog iets. Heel mooi", vertelt een blije Mesu. Mesu schaatst dit jaar op het onderdeel marathon voor het eerst bij de A-rijders, het hoogste niveau. De 20-jarige is als vijfde geplaatst bij zijn ploeg hierdoor zal hij niet alle marathonwedstrijden rijden. "Ik wil toch een beetje competitiegevoel hebben daarom wilde ik me plaatsen".

Holland Cup
De Holland Cup is een serie langebaanwedstrijden die door het hele land worden gehouden. Tijdens deze wedstrijden kan kwalificatie worden afgedwongen voor de verschillende Nederlandse kampioenschappen. De eerste wedstrijd in de Holland Cup is over twee weken in Deventer en dan wordt er gestreden om een plek bij het NK afstanden.

Meer over dit onderwerp:
Walcheren holland cup niels mesu schaatsen
Deel dit artikel: