'Serooskerkenaar bekent seksueel misbruik'

BALI - De 57-jarige man uit Serooskerke die op Bali vastzit op verdenking van seksueel misbruik, zou hebben bekend. De politie op het Indonesische eiland heeft tegen lokale journalisten gezegd dat de man aanranding van vier minderjarige meisjes heeft toegegeven.


De Serooskerkenaar zou de meisjes met snoep en geld naar zijn huis hebben gelokt. Daar zou hij hebben gewacht tot de meisjes sliepen, waarna hij ze betastte. Het is nog niet duidelijk of de man wordt vervolgd, omdat er nog geen officiële aanklacht is.

Bekijk hier een livegesprek met Indonesië-correspondent Michel Maas

Bewijs
Volgens de politie is er genoeg bewijs om de man te vervolgen. Ook zouden er volgens de politie nog meer slachtoffers zijn. Als de Serooskerkenaar wordt veroordeeld, kan hij maximaal vijftien jaar cel krijgen.

Stichting
De man is op Bali voor zijn werk voor de Stichting Steun Kinderen Indonesië, die hij zelf mede opgericht heeft. De stichting geeft hulp aan kindertehuizen en aan arme gezinnen.

Protest
De bevolking van een dorp in Bali waar hij werkzaam was, heeft geprotesteerd tegen de aanhouding van de man. De dorpsbewoners vinden dat hij moet worden vrijgelaten, omdat hij goed werk verricht. Hij zou daar veel arme gezinnen hebben geholpen. Dat zou kunnen zorgen voor een lagere straf.

Deel dit artikel: