WK Kustvissen dinsdag gestart op Walcheren

VLISSINGEN - Het WK Kustvissen is dinsdag gestart op Walcheren. Internationale teams uit zestien landen zijn naar Zeeland gekomen met de vijf beste kustvissers van hun land.


Aan het WK doen ook damesteams mee. In het Nederlandse damesteam zitten twee Brabantse dames en drie Zeeuwsen. Dat zijn Christel Verhage uit Westkapelle, Linda van de Velde uit Scherpenisse en Sylvia Wesdorp uit Stavenisse. Het WK Kustvissen duurt tot en met vrijdag.

Aas
Het aas voor het WK kustvissen wordt geleverd door een aantal Zeeuwse bedrijven. Topsy Baits uit Wilhelminadorp levert dagelijks 18 kilo kweekzagers, Seafarm uit Kamperland de mesheften en Bijl Zeeaas uit Sint Maartensdijk slikzagers.

Onbekend
Voor veel van de buitenlandse teams is het Zeeuws aas onbekend en daarom is er voor de start van de wedstrijden uitgebreid getest met het voor hen onbekende aas.

Vissen
Na de training van gisteren is het vandaag tijd voor het serieuze werk. De heren staan met hun hengels aan het strand bij Westduin. De dames proberen op het strand van Zoutelande zo mogelijk vis aan de haak te slaan.

Deel dit artikel: