VC Vlissingen via RCS ronde verder

VLISSINGEN - De voetballers van VC Vlissingen hebben de derde ronde van het districtsbeker toernooi gehaald. In een doelpuntrijk duel was de ploeg van trainer Karl Vergouwen te sterk voor RCS: 4-3.

VC Vlissingen kwam na ruim een half uur spelen via twee treffers van Saïd Bouzambou kort achter elkaar op een 2-0 voorsprong. Door doelpunten van Len Eversdijk en Marlo Janisse kwam RCS nog voor rust op gelijke hoogte.


Na rust liep VC Vlissingen weg bij het één klasse lager acterende RCS. Jonathan Constancia en Sinan Coban zorgden voor een 4-2 voorsprong voor de thuisploeg. Geraldi Geerman bracht de spanning in de wedstrijd nog terug, maar tot een gelijkmaker kwam het niet.


Dit weekend plaatsten naast VC Vlissingen nog drie Zeeuwse clubs zich voor de derde ronde van de beker. Axel klopte vrijdagavond Biervliet met 2-4, Duiveland won zaterdag na strafschoppen van het tweede elftal van Kloetinge en zondag won Patrijzen met 7-1 van BVV'63. Sluiskil (2-1 verlies bij FC Bergen) en Clinge (0-3 nederlaag tegen RBC) werden uitgeschakeld. (foto: Paul ten Hacken)

Deel dit artikel: