Verdachte aangehouden voor dood Axelaar

TERNEUZEN - De politie heeft een 32-jarige man uit de gemeente Terneuzen aangehouden in verband met de dood van een 86-jarige Axelaar die dinsdagochtend in Westdorpe werd gevonden. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de gewelddadige dood van John Smidt uit Axel.


Het lichaam van Smidt werd dinsdagochtend in de sloot bij de Vissersverkorting in Westdorpe gevonden. Eerder werd hij in de nacht van maandag op dinsdag als vermist opgegeven.

Auto
De Axelaar is volgens de politie onder verdachte omstandigheden verdwenen toen hij zijn hond uitliet. Ook de auto van de man is verdwenen. De politie is nog steeds op zoek naar de auto, een grijze Mitsubishi Charisma met kenteken 10 - PF - RT.

Verder onderzoek
De verdachte is overgebracht naar Torentijd in Middelburg voor verhoor. De politie gaat verder met het onderzoek omdat de auto van het slachtoffer niet bij de aangehouden man is aangetroffen en nog steeds niet is gevonden. Daarom vermoedt de politie dat er nog anderen bij dit misdrijf betrokken zijn.

Hond
Omwonenden hebben vannacht rond 02.00 uur bij de hondenuitlaatplaats aan de Eisenhowerlaan hondengeblaf gehoord. Ze troffen een loslopende hond aan en zagen een hondenriem, een pet en een plas bloed op de grond. De hond en pet werden herkend als van de 86-jarige man.

Recherche
De gealarmeerde politie trof de man niet thuis aan en is onmiddellijk een groot onderzoek gestart. Zo deed de forensische recherche onderzoek op vier plaatsen: op de Eisenhouwerlaan, Lageweg en Gerbrandylaan in Axel en de Vissersverkorting in Westdorpe.

Westdorpe
Het lichaam van de Axelaar is gevonden aan de zuidwestelijke kant van Westdorpe. Het is niet de eerste keer dat er een dode werd gevonden in Westdorpe. Eerder werd het lichaam van Michael ten Napel ten noorden van het dorp gevonden.

Deel dit artikel: