Ontslagen bij Dow Benelux in Terneuzen

TERNEUZEN - Door een grote wereldwijde reorganisatie binnen Dow Chemical verdwijnen ook banen bij Dow Benelux in Terneuzen. In de hele Benelux raken de komende 2 jaar ongeveer 200 mensen hun baan kwijt, hoeveel mensen in Terneuzen worden ontslagen is nog niet duidelijk.


De ontslagen vallen vooral bij ondersteunende diensten zoals laboratoria, kantoorpersoneel en de technische diensten. Het personeel van de circa 20 fabrieken die Dow in Terneuzen heeft staan, worden niet getroffen door de reorganisatie.

Arbeidsplaatsen
Dow sluit fabrieken in Delfzijl en Tessenderlo in België. Dit kost 143 arbeidsplaatsen. Waar de overige 60 banen verdwijnen wordt de komende maanden verder uitgewerkt.

Kostenbesparingen
De ingreep moet Dow Chemical helpen de zwakke economische omstandigheden het hoofd te bieden. Het bedrijf mikt wereldwijd op kostenbesparingen die oplopen tot een half miljard dollar.

Styrofoam-fabriek
Begin dit jaar verdwenen ook al tientallen banen bij Dow door het sluiten van een styrofoam-fabriek en een eerdere wereldwijde afslanking van de chemiereus.

Deel dit artikel: