Auto dode man (86) gevonden in Axel

AXEL - De auto van de 86-jarige Axelaar John Smidt die dinsdagochtend dood werd gevonden is terecht. Het voertuig, een grijze Mitsubishi Charisma, werd aangetroffen in de Händelstraat in Axel. De zoektocht heeft zich inmiddels uitgebreid naar de kreek in Axel. Daar werd een hoedenplank gevonden.


Het lichaam van Smidt werd dinsdagochtend in de sloot bij de Vissersverkorting in Westdorpe gevonden. Eerder werd hij in de nacht van maandag op dinsdag als vermist opgegeven. Ook de auto van de man was verdwenen.

Aanhouding
Dinsdagavond hield de politie een 32-jarige man uit de gemeente Terneuzen aan. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de gewelddadige dood van Smidt. De verdachte is overgebracht naar Torentijd in Middelburg voor verhoor.

Hond
Omwonenden hoorden in de nacht van maandag op dinsdag rond 02.00 uur bij de hondenuitlaatplaats aan de Eisenhowerlaan hondengeblaf. Daar troffen zij een loslopende hond aan en zagen een hondenriem, een pet en een plas bloed op de grond. De hond en pet werden herkend als van de 86-jarige man.

Recherche
De gealarmeerde politie trof de man niet thuis aan en is onmiddellijk een groot onderzoek gestart. Zo deed de forensische recherche onderzoek op vier plaatsen: op de Eisenhouwerlaan, Lageweg en Gerbrandylaan in Axel en de Vissersverkorting in Westdorpe.

Westdorpe
Het lichaam van de Axelaar werd gevonden aan de zuidwestelijke kant van Westdorpe. Het is niet de eerste keer dat er een dode is gevonden in Westdorpe. Eerder werd het lichaam van Michael ten Napel ten noorden van het dorp gevonden.

Deel dit artikel: