Leerlingen Zierikzee bouwen bijenhotel

ZIERIKZEE - Leerlingen van groep zeven en acht van de openbare basisschool 't Kofschip in Zierikzee bouwen vrijdagmiddag een bijenhotel. Ze doen dat op kinderboerderij De Punt.


Op verschillende plekken in provincie Zeeland bestaan al bijenhotels. Zo zijn er in Domburg en in de Schelphoek hotels te vinden.

Bestuiven
Bijenhotels worden gebouwd omdat er meer bijen bij moeten komen. Bijen bestuiven bloemen en vruchten. Daardoor komen er meer bloemen en bijvoorbeeld appels en peren.

Uitsterven
"In een bijenhotel leven bijen," vertelt leerling Roos Nieuwlans van 't Kofschip. "Die kunnen zich daar voortplanten zodat ze niet uitsterven. Want in Nederland sterft de bij een beetje uit."

Kast
Bijenhotels hebben geen vaste vorm. Soms is het gewoon een open kast met een dakje erop. Daarin kunnen dan potjes met riet staan, zodat de bijen erin kunnen kruipen. Het kan ook met oud hout met daarin geboorde gaatjes. Om de bijen te lokken staan er ook wel eens bloemetjes in het hotel.

Duurzaamheidstest
Vorig jaar hebben de leerlingen kinderboerderij De Punt al een keer bezocht voor een duurzaamheidstest. Daar kwam toen uit dat insecten en met name bijen er niet terecht konden. Vandaar dat er nu een bijenhotel wordt gebouwd.

Meer over dit onderwerp:
Schouwen-Duiveland
Deel dit artikel: