Ongeluk achtervolgde slachtoffer moord Axel

AXEL - De 86-jarige John Smidt uit Axel die dinsdag dood werd gevonden is in het laatste half jaar ook het slachtoffer geweest van diefstal en inbraak. Dat zeggen buurtbewoners en dat wordt ook bevestigd door de politie.


Inmiddels zijn twee verdachten opgepakt voor betrokkenheid bij de dood van de Axelaar. Het gaat om een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats uit de gemeente Terneuzen, die zaterdagavond werd aangehouden in Axel en een 32-jarige man, ook uit de gemeente Terneuzen, die dinsdag werd aangehouden.

Inbraak
Op 7 augustus 2012 is er bij het slachtoffer ingebroken. Volgens buurtbewoners was Smidt toen op vakantie. Zijn tv en eten werden gestolen.

Ramkraak
Op 21 augustus 2012, toen Smidt net terug was van vakantie, werd zijn camper ontvreemd. Die werd in dezelfde nacht gebruikt voor een ramkraak op een fietsenwinkel in Koewacht. Daarbij is een elektrische fiets gestolen. De camper is teruggevonden in het Belgische Kruisstraat.

Vandalisme
Daar bleef het volgens de buurt niet bij. De ruiten van de auto van Smidt zijn ingegooid en de banden zijn lekgestoken. Dat is echter bij de politie niet bekend. Of de twee aangehouden verdachten betrokken waren bij de eerdere misdrijven is niet bekend.

Tocht
Maandag wordt er in Axel een stille tocht gehouden voor John Smidt. Daarbij is ook burgemeester Lonink aanwezig. Volgens omwonenden is de hond van John Smidt ondergebracht bij zijn familie.

Deel dit artikel: