Twee vechtpartijen in Terneuzen

TERNEUZEN - In het uitgaanscentrum van Terneuzen hebben in de nacht van zaterdag op zondag twee vechtpartijen plaatsgevonden. Allebei de zaken vonden plaats in de Nieuwstraat. De eerste vechtpartij ontstond om ongeveer 01.00 uur, de andere een uur later.


Bij de eerste ruzie werd een 19-jarige jongen in elkaar geslagen door een drietal jongens. Hij zei tegen de politie dat hij ter stond te praten met een bekende toen die bekende het cafetaria in werd geduwd door drie onbekenden.

Bedreigd
De drie jongens zouden de 19-jarige jongen daarna hebben uitgescholden en bedreigd. Hij schold terug en kreeg vervolgens klappen en schoppen van het drietal. Op een gegeven moment wist hij te ontkomen. Thuis heeft hij de politie gebeld. Hij heeft aan de vechtpartij een pijnlijke kaak en hoofd overgehouden.

Vechtpartij
Rond 02:00 uur, ongeveer een uur na het eerste incident, ontstond weer een vechtpartij in de Nieuwstraat. Toen politieagenten door het uitgaanspubliek werden geattendeerd op de vechtpartij had het gevecht zich verplaatst naar de Binnenvaartweg.

Verdachte
Daar zagen de agenten dat meerdere personen aan het slaan en schoppen waren tegen één jongeman die op de grond lag. Toen de vechtersbazen in de gaten kregen dat de politie op hen afkwam, maakte het merendeel zich uit de voeten. Eén verdachte, een 16-jarige Terneuzenaar, kon worden aangehouden.

Deel dit artikel: