Boekje over het verdwijnen van kleine winkels

In de Drukkery in Middelburg is woensdagmiddag het boekje 'Er zit geen brood meer in' gepresenteerd. In het boek staan tien Zeeuwse zaakjes centraal, die zich in deze tijd moeilijk staande kunnen houden. Een van de winkeltjes is inmiddels al verdwenen: de tabakszaak van mevrouw van Kalmthout in Goes.

Het boekje is geschreven door Jan Jansen en Willem van Dam, twee voormalige journalisten. De twee concludeerden dat ze het heel jammer vonden dat er steeds meer kleine zaakjes verdwijnen, en dat ze daar wel aandacht aan wilden besteden.

Presentatie
De presentatie van het boekje werd ingeleid door een aantal toespraken van o.a. Anthonie Fierloos, de uitgever en één van de schrijvers Willem van Dam. Hij vertelde hoe het idee tot stand is gekomen om met z'n drieën dit boekje te schrijven.

Idee
Het idee ontstond namelijk tijdens het wekelijkse potje biljarten in café Baarends wat naast de tabakzaak van Mevr. van Kalmthout ligt. Ze hadden over de tabakszaak, die op het punt stond zijn deuren te sluiten. Ze besloten er een boekje over te schrijven.

Expositie
De verhalen worden ondersteund door foto's van fotograaf Ben Steelt. Naast het boek is er in de Drukkery ook een foto-expositie te zien van de tien kleine zaken.