Sportwarenhuis Decathlon moet ZEP redden

MIDDELBURG - Het Franse sportwarenhuis Decathlon moet het Zeeuws Entertainment Park (ZEP) in Middelburg redden van de ondergang. ZEP, dat in 2009 is geopend en bestaat uit winkels, attracties en horeca, kampt met tegenvallende bezoekersaantallen.


Volgens directeur Arnoud van Raak van TCN, dat voor het grootste gedeelte eigenaar van het ZEP is, trekt het sportwarenhuis elders jaarlijks ruim 100.000 bezoekers en zijn mensen bereid om 1,5 tot 2 uur te rijden om een bezoek te brengen aan deze winkel. Het park mist volgens TCN niet alleen een goeie trekker op het gebied van retail, maar ook qua entertainment. Dat verklaart het tegenvallende aantal bezoekers. TCN doet er alles aan om de Decathlon eind 2013 open te krijgen.

Music Hall
Ook de Music Hall kan het gebied de impuls geven die het nodig heeft. Deze staat sinds de bouw leeg en is inmiddels overgenomen door theaterexploitant Frans Lievens. Deze heeft de hal omgedoopt tot Studio A58.

Publiekstrekker
Het ZEP omvat vier horecazaken, drie grote winkels, een fitnesscentrum, een schoonheidssalon en vijf attracties. Een familiepretpark met het voormalige Miniatuur Walcheren, een overdekte minigolfbaan, een klimpark, een music hall en als nationale publiekstrekker het Nationaal Voetbalmuseum.

Voetbalmuseum
Eerder bleek al dat het voetbalmuseum moeite heeft om het hoofd boven water te houden. Daarom wil het museum nieuwe activiteiten ontwikkelen om meer bezoekers te trekken. Maandag maakt directeur Sven van Rijswijk bekend welke plannen het voetbalmuseum heeft.

Meer over dit onderwerp:
Walcheren decathlon middelburg music hall tcn zep
Deel dit artikel: