Sectie Axelse moordzaak onthult ernstig geweld

MIDDELBURG - Het slachtoffer in de Axelse moordzaak is 'op gruwelijke wijze' door messteken om het leven gebracht. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Volgens het OM tast de politie nog in het duister over de motieven voor de moord.


Eerder meldde het OM al dat het slachtoffer, de 86-jarige John Smidt uit Axel, door geweld om het leven is gebracht. Verdere details werden toen nog niet vrijgegeven.

Oproep
De politie weet nog weinig over het hoe en waarom van de moord en is op zoek naar vermiste spullen van de bejaarde man, ook uit zijn auto. Het OM roept omwonenden en voorbijgangers op om zich te melden met voorwerpen die ze hebben gevonden en mee naar huis genomen of om spullen te melden die ze op een ongewone plek hebben zien liggen.

Verdachten
Er zitten twee mannen vast omdat ze ervan worden verdacht betrokken te zijn bij de moord: een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 32-jarige man uit Terneuzen. Ze mogen geen contact met de buitenwereld hebben, behalve met hun advocaat.

Bloed
Smidt werd op dinsdag 23 oktober dood gevonden in een sloot in Westdorpe. Eerder waren in Axel zijn loslopende hondje gevonden en een pet en hondenriem bij een grote plas bloed. De auto van de man was vermist, maar werd later teruggevonden in een straat vlakbij zijn huis.

Diefstal
Het afgelopen half jaar was Smidt het slachtoffer van meerdere misdrijven, waaronder diefstal en inbraak. Of de twee aangehouden verdachten betrokken waren bij de eerdere misdrijven is niet bekend.