Brian Hendry zorgt voor vernieuwing bij Oemoemenoe

De Schot Brian Hendry is sinds afgelopen zomer trainer van Oemoemenoe en hij brengt een aantal vernieuwingen met zich mee. Zo moeten de spelers na iedere wedstrijd onder andere in een ijsbad om blessures te voorkomen.

De spelers zijn enthousiast. "Hij geeft ons veel vertrouwen", zegt speler Yedney America. Hendry speelde in Engeland professioneel rugby en studeerde Sport Science. De speler/ coach van de Walcherse ploeg las de vacature die Oemoemenoe had opgesteld en reageerde direct. "De club voelt als een verlenging van je eigen familie", vertelt een blije Hendry.

Beste van Nederland
Onder zijn leiding gaat het goed met de rugbyers. De promovendus staat bovenaan de ranglijst in de eerste klasse. Iedere wedstrijd werd tot nu toe gewonnen. "Ik denk dat we de beste van Nederland kunnen worden", zegt Hendry. "Afhankelijk van hoe ver ze willen gaan. Dan zullen ze bereiken wat ze willen, want ze zijn toegewijd."

Promotie
Voor het zover is, moet Oemoemenoe eerst promoveren naar de Ereklasse. Aanstaande zaterdag kunnen ze een grote stap zetten om promotie naar het hoogste rugbyniveau van Nederland te realiseren. Dan komt de nummer twee, Alkmaar, naar Middelburg en kan de ploeg van Hendry het gat vergroten op de ranglijst.

Meer over dit onderwerp:
Walcheren brian hendry oemoemenoe yedney america
Deel dit artikel: