Winnaressen 'Boor zoekt Vrouw' bekend

Jerina Pladdet uit Hoek en Anika Luteijn uit Axel zijn gekozen tot beschermvrouwen van de nieuwe Sluiskiltunnel. De dames zijn de winnaressen van de verkiezing Boor Zoekt Vrouw. Jerina kreeg de voorkeursstem van de jury, Anika won de publieksprijs.

In de online serie Boor Zoekt Vrouw gingen zes vrouwen de strijd met elkaar aan. In verschillende opdrachten moesten ze laten zien dat zij de geschikte beschermvrouwe waren voor het personeel dat de Sluiskiltunnel gaat boren. In totaal meldden 43 kandidaten uit Zeeuws-Vlaanderen zich aan voor de taak als beschermvrouwe.

St. Barbara
Vier december is de dag van Sint Barbara, traditioneel de beschermheilige van tunnelbouwers. Jerina wordt beschermvrouwe van het boorpersoneel van zuidelijke tunnelbuis, Annika neemt de noordbuis voor haar rekening.

Dopen
Tijdens de werkzaamheden gaan de dames langs bij de tunnelbouwers. Ze luisteren naar hun verhalen en brengen af en toe iets lekkers voor ze mee. Het werk begint aan de noordelijke tunnelbuis, Anika zal dus iets eerder langs de boorploeg moeten dan Jerina. Op 17 januari mogen de dames ieder een tunnelboor dopen.