Dorpsraad wil volledige sanering AMAC-terrein

's-HEERENHOEK - De dorpsraad van 's-Heerenhoek houdt de bodemsanering van het voormalige Amac-terrein scherp in de gaten. Maandag is een begin gemaakt met het opruimen van het sterk vervuilde terrein, direct naast het dorp. De grond is vervuild met verfresten en oplosmiddelen, maar volgens de dorpsraad is er ook asbestgevaar.

Het voormalige bedrijventerrein is gekocht door een bedrijvenconsortium dat bestaat uit de bedrijven AM Zeeland, Sagro en Fraanje. Aanvankelijk was het de bedoeling om er een woonwijk te realiseren, maar vanwege de verslechterde woningmarkt lijkt dat niet door te gaan.

Subsidie
De provincie heeft een subsidie toegezegd voor de bodemsanering, mits die vóór 1 januari 2013 zou beginnen. En daar zit 'm de kneep volgens voorzitter Wim Hoogesteger van dorpsraad. Hij vreest dat de sanering uitsluitend gestart is om in aanmerking te komen voor de subsidie van 80.000 euro.

Dak
De dorpsraad wil dat het hele Amac-terrein wordt opgeknapt en niet alleen de bodem. Hoogesteger wijst op de asbestplaten waarmee honderden vierkante meters dak van de oude, leegstaande en vervallen fabriekshallen zijn bedekt. "Als er een flinke storm komt, kunnen die zomaar de nabijgelegen woonwijk in waaien."

Ontwikkelaar AM Zeeland kon maandagmiddag geen commentaar geven.

Deel dit artikel: