Finlandcircuit moet plaats maken voor recyclingbedrijf

WESTDORPE -
De bestaande gebruikersovereenkomsten met afvalverwerker Beelen worden niet meer verlengd. De afvalverwerker is eigenaar van het terrein en wil er een recyclingsbedrijf op beginnen.
Opruimen
''We hebben hier 19 jaar gezeten en het is ontzettend jammer dat we nu weg moeten'', zegt Jo van Kemseke, voorzitter van GAF. Op het GAF-terrein worden evenementen georganiseerd met oude legervoertuigen en defensie komt er soms ook oefenen. Van Kemseke was de afgelopen week druk met opruimen, want de gebruikersovereenkomst voor de grond loopt 1 maart af.

Locatie

De overeenkomst van het Finlandcircuit loopt een maand langer, tot 31 maart. Beide organisaties hopen dat de gemeente Terneuzen hulp kan bieden bij het vinden van een nieuwe locatie. Om dat te bespreken zijn ze woensdag uitgenodigd in het gemeentehuis.

Brandbrief

Motorcrossliefhebber Dies van Stel heeft een brandbrief gestuurd in verband met de sluiting van het Finlandcircuit. Hij woont zelf in Hansweert maar rijdt in de weekenden regelmatig met zijn zoon naar Westdorpe. ,,Zo'n crossterrein vind je nergens in Zeeland, het is een schitterende locatie'', zegt Van Stel. Hij zegt in zijn brief te spreken namens motorcrossers uit heel Zuid-West-Nederland en delen van België.