Biomassacentrale kan in 2016 draaien

Een biomassacentrale in Borsele kan in 2016 stroom produceren. Dat zeggen acht Zeeuwse organisaties waaronder de energieproducent Delta en EPZ. Zij bieden vandaag een manifest aan in de Tweede Kamer, met daarin de oproep om subsidie mogelijk te maken voor de ombouw van de kolencentrale tot een biomassacentrale.


De biomassacentrale produceert volledig groene stroom. Met de productie van de centrale (2,2 TWh per jaar) stijgt het aandeel duurzaam geproduceerde elektriciteit in Nederland naar 20 procent. Dat is vier procent meer dan dat het kabinet wil bereiken in 2020.

Subsidie
In het manifest wordt de Tweede Kamer gevraagd de criteria voor subsidietoekenning te wijzigen. Het plan om de kolencentrale om te bouwen tot biomassacentrale voldoet niet aan de huidige criteria. Zonder subsidie is het volgens de Zeeuwse organisaties onmogelijk het project te realiseren.

Ondertekenaars

Behalve door Delta en EPZ is het manifest ondertekend door de gemeente Borsele, de provincie Zeeland, de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging, de Zeeuwse Milieufederatie, havenbedrijf Zeeland Seaports en chemiebedrijf Dow Benelux.

Deel dit artikel:

Recent nieuws