Zeeuwse bakkers spelen in op troonswisseling

Verschillende bakkers in Zeeland hebben vandaag oranjegebak in de vitrine gelegd naar aanleiding van de aangekondigde troonswisseling. Gisteravond maakte Koningin Beatrix in een televisietoespraak bekend dat zij per 30 april haar taken overdraagt aan Prins Willem-Alexander.


Voor bakker Wilfred Doppers van de Stadsbakkerij in Zierikzee reden om direct na de toespraak de bakkerij in te duiken voor het maken van koningstompouce, oranjebollen, kroongebak, oranjekoek en troontjesbrood. Droppers: "Bakkers hebben, doordat wij elke nacht onze producten dagvers maken, de mogelijkheid om snel in te spelen op de actualiteit'.

Oranjetompouce
Ook bijvoorbeeld zijn collega Piet Daane in Vlissingen speelt in op de troonswisseling door vanmorgen met een oranjetompouce te komen. Op de tompouce zit een marsepeinen schild met daarop een afbeelding van zowel Koningin Beatrix als haar zoon en opvolger Willem-Alexander.

Omroep Zeeland

Op een speciale pagina van Omroep Zeeland kunnen Zeeuwen een boodschap achterlaten voor koningin Beatrix. We zijn op zoek naar foto's van de koningin tijdens de vele bezoeken die ze aan onze provincie heeft gebracht. Leuke anekdotes zijn ook van harte welkom.

Deel dit artikel:

Recent nieuws