Publieksdag bij Watersnoodmuseum Ouwerkerk

Bezoekers aan het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk hebben zaterdag gratis toegang gekregen. De zogenoemde publieksdag is onderdeel van de activiteiten rondom de 60-jarige herdenking van de Watersnoodramp.

Tijdens de dag gaven de zendamateurs van Delta Radio Communicatie Ondersteuning (DRCO) demonstratie. Daarvoor was een speciaal herdenkingsstation op de kortegolf actief. Hiervoor is dezelfde golflengte gebruikt als tijdens de ramp in 1953. "De zendamateurs zijn destijds van onschatbare waarde geweest," zegt Rens Joziasse van DRCO.


Eerste contact
Joziasse: "Via deze techniek is vanuit het rampgebied voor het eerst contact met de buitenwereld geweest." Sinds 2003 zijn de zendamateurs ook onderdeel van de Veiligheidsregio Zeeland. Bij het wegvallen van de digitale communicatie tussen hulpverleners kunnen de zendamateurs een belangrijke rol spelen.


Website
Op onze website is een speciale pagina ingericht met betrekking tot de watersnoodramp. Programma's als 'Boven Water' en 'Trugkieke' zijn hier terug te vinden. Ook is de Nacht van de Ramp terug te beluisteren.

Deel dit artikel: