Hoteltoren Veerse Gatdam van de baan

Het plan voor de bouw van een 165 meter hoge hoteltoren aan de Veerse Gatdam is van de baan. Dat bleek donderdagavond tijdens de raadsvergadering van de gemeente Noord-Beveland. Volgens wethouder Piet de Putter is er politiek en maatschappelijk geen draagvlak voor het plan.

Wel wil wethouder De Putter, in overleg met de gemeenteraad, kijken naar de andere mogelijkheden voor de Veerse Gatdam. De Putter: "Het is belangrijk dat de gemeenteraad nu uitzoekt wat er wel past op die locatie. We willen niet meer kijken wat niet kan, maar juist wat er wel kan."

'Zeeuwse Eiffeltoren'
In januari werd het initiatief voor hotel Palazzaeau van horecaondernemer Marco Doeleman gepresenteerd tijdens een informatieve raadsvergadering van de gemeente Noord-Beveland. Al snel kwamen negatieve reacties binnen. Het hoge gebouw zou niet passen bij het Veerse Meer.

Jammer
Volgens initiatiefnemer Doeleman gaat, wat hem betreft, het plan in de koelkast, maar 'nog niet in de vriezer'. Hij is benieuwd naar de nieuwe criteria die de gemeente wil gaan opstellen.

Deel dit artikel: