'Zeeuwse seksbaron profiteert van malaise bij SNS'

De Zeeuwse pornokoning Gerard Cok staat op het punt om een groot Spaans seniorencomplex over te nemen van de onlangs genationaliseerde bank SNS. Dat meldt dagblad de Telegraaf op basis van eigen bronnen.

Cok zou het complex, dat SNS zes jaar geleden heeft laten bouwen voor 83 miljoen euro, over kunnen nemen voor 6 miljoen euro.

Overdracht
Deze week zou de verkoop worden afgerond, maar de overdracht heeft vertraging opgelopen doordat de betrokken manager van de bank is geschorst in verband met het fraudeonderzoek bij SNS.

Cok
De uit Kruiningen afkomstige Gerard Cok (1948) begon zijn carrière als bankier bij de Slavenburg Bank. Later was hij onder meer eigenaar van erotisch postorderbedrijf Pabo en directeur bij Beate Uhse, nadat dat bedrijf Pabo had overgenomen. Tegenwoordig is Cok vooral vastgoedinvesteerder met een geschat vermogen van 180 miljoen euro (Quote 500 editie 2012)

Ciguena
Het complex La Ciguena ligt in het Zuid-Spaanse Lepe bij de Portugese grens. Het complex bestaat uit een hotel en 247 seniorenappartementen compleet met Nederlands medisch personeel en is gebouwd op een golfbaan.

Deel dit artikel: