Oproep voor protest windmolens Anna Jacobapolder

Met een oproep tot het massaal bezwaar aantekenen tegen de OZB probeerde de stichting WindmolensNEE donderdagavond in het dorpshuis in Anna Jacobapolder zo'n 80 inwoners van het dorp te verenigen in protest.

De stichting wil het geplande windmolenpark bij de Krammersluizen tegenhouden en zoekt allerlei manieren om dat voor elkaar te krijgen. Er bleek tijdens de bijeenkomst veel onduidelijk te zijn. Zo wil de stichting druk uitoefenen op de gemeente Tholen, maar is het de gemeente Schouwen-Duiveland die over de windmolens gaat.


Schade

Daarnaast zegt de stichting dat de gemeente Tholen heeft toegegeven dat er schade ontstaat door de molens, maar wethouder Hoek ontkent dit. Door het bijstellen van de OZB zullen volgens de stichting 201 woningbezitters minder belasting gaan betalen.


Vergoeding

Daarnaast wil de stichting ook de initiatiefnemers van het park, Zeewind en Deltawind, dwingen tot het betalen van een schadevergoeding. Sommige inwoners van Anna Jacobapolder waren niet overtuigd van het slagen van de plannen van de stichting.

Meer over dit onderwerp:
Tholen anna jacobapolder bezwaar windmolens
Deel dit artikel: