Brand beschadigt pastorie Oud-Vossemeer

In de oude pastorie naast de rooms-katholieke kerk in Oud-Vossemeer heeft woensdagochtend uren brand gewoed. De vlammen sloegen eerder in de ochtend uit het dak, later ging het vooral nog om veel rookontwikkeling.

De brand aan de Dorpsweg 9 ontdekte een bewoner kort voor 07.00 uur zelf. Volgens de politie begon de brand in de kachel van het huis. Brandweerlieden uit Tholen, Sint-Annaland en Bergen op Zoom hielpen mee, twee blusvoertuigen, extra pompen, een hoogwerker en een waterwagen zijn ingezet. Ook heeft de brandweer schuim gespoten tussen Sint Willibrorduskerk en de pastorie om te voorkomen dat de brand oversloeg. Om 11.20 uur was de brand onder controle.

Waterschade
De rooms-katholieke kerk staat pal naast de pastorie. Volgens Emmy Geluk van de kerk valt de schade daar erg mee "Er is wat waterschade, maar voor de bewoners van de pastorie is de brand vele malen erger. " De beelden van de kerststal zijn van de zolder gehaald en beneden gezet, zodat daar geen schade aan kan komen. Ook de registers van de kerk zijn in veiligheid gebracht.

Rook
De veiligheidsregio heeft geluidswagens ingezet om mensen te waarschuwen binnen te blijven vanwege de vele rook die bij de brand vrijkomt. Om 11.00 uur werd dat advies ingetrokken.

Gevaarlijke stoffen
Er zijn bij de brand geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen, meldt de brandweer na metingen.

Brief
Direct omwonenden van de brand hebben een brief ontvangen van de gemeente Tholen.
Meer over dit onderwerp:
Tholen brand Oud-Vossemeer pastorie
Deel dit artikel: