Zeeland weer iets groener dankzij basisscholen

Zeeland wordt weer een stukje groener, want het is Nationale Boomfeestdag. Voor de 57ste keer trekken basisschoolleerlingen in heel Nederland erop uit om duizenden bomen en struiken te planten.

Ook in Zeeuws-Vlaanderen doen zo'n 700 kinderen van ruim dertig basisscholen mee. Eén van hen is Niek Herman uit Axel: "Wij gaan tweehonderd bomen planten aan de Tweede Verkorting". Hij vindt het best bijzonder om dit te doen. "Meestal doen de mensen van de gemeente het en nu mogen wij het doen."

Breskens
Een van de plaatsen in Zeeuws-Vlaanderen die wordt aangepakt is het veerplein van Breskens. Daar komen vierduizend bomen te staan. Daar zijn ze vorige week al mee begonnen.

Veere
In Park Wegelegen in Serooskerke werden 54 eiken eigen geplant. Burgemeester Rob van der Zwaag plantte de bomen samen met leerlingen van basischool de Wegwijzer uit Serooskerke en de Regenboog uit Oostkapelle. Vanwege het broedseizoen is op een aantal plaatsen in de gemeente Veere al eerder boomfeestdag gevierd.

Traditie
Sinds de Nationale Boomfeestdag begon in 1957 zijn er meer dan tien miljoen bomen geplant tijdens de jaarlijkse feestdag.

Deel dit artikel: