Eerste ronde filmcompetitie Filmstarz afgerond

Zes kandidaten hebben zaterdag de eerste ronde gehaald van de Filmstarz 2013, de wedstrijd voor jonge filmmakers. Tim van Es (Middelburg), Daphne Koelma (Middelburg), Levi Haers (Oosterhout), Vincent van den Ouden (Bergen op Zoom), Daniël Janssen (Alphen aan den Rijn), Tommie Knijff (Rotterdam) en Eline Somers (Vlissingen) mogen door naar de tweede ronde.

In de Zeeuwse Bibliotheek mochten zaterdag in totaal 15 jonge mensen hun filmscript pitchen aan een jury. Die kozen zes winnaars uit. Die zes beginnende filmmakers worden begeleid bij het ontwikkelen van hun scenario.

Première
In juni volgt de tweede ronde, waarna er drie kandidaten overblijven die deze zomer een eigen korte film maken. De films gaan in november in première in CineCity Vlissingen.

Spannend
Een recordaantal van vijftien kandidaten hadden zich aangemeld. Voor velen was de selectieprodcedure behoorlijk spannend. "Ik ben heel erg zenuwachtig, maar wel enthousiast," zegt Eline Somers uit Vlissingen. Daphne Koelma is één van de zes uitgekozen kandidaten: "Ik had het niet verwacht. Ik hoorde zoveel goede verhalen, dus ik vond het echt heel spannend. Ik stond met hartkloppingen hier."

Juryleden
De juryleden en coaches bestaan dit jaar uit storyboard-artist en scenarioschrijver Raimond van Soest, cineast en cinematograaf Rieks Soepenberg en actrice Escha Tanihatu.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland Algemeen filmmakers filmstarz middelburg
Deel dit artikel: