Vijf Zeeuwse ploegen verder in districtsbeker

OOST-SOUBURG - VC Vlissingen won de uitwedstrijd in en tegen Oostkapelle met 2-3. Voor rust opende Maarten van Maldegem namens Oostkapelle de score en schoot Sinan Coban VC Vlissingen op gelijke hoogte. In de tweede helft scoorde de van een blessure teruggekeerde Davy van Geersdaele de 1-2, bracht Arjen Pattenier Oostkapelle weer langszij en hielp Sinan Coban VC Vlissingen met zijn tweede treffer aan de zege (2-3).

De meest opvallende ontmoeting van de derde bekerronde was het duel tussen Kloetinge 1 en Kloetinge 2. Het eerste elftal won die wedstrijd met 2-1. Die stand was bij rust al bereikt. John Schot scoorde de 1-0 en de 2-1 (penalty) voor Kloetinge 1. Bart Deprez deed namens het tweede elftal iets terug.

De fusieclub MZC'11 uit Zierikzee is ook een ronde verder. De ploeg van trainer Adriaan Nieuwenhuijse won in Dordrecht van SSW met 1-5. Grote man bij MZC'11 was Thomas Vos met drie treffers. Frank van der Helm en Matthijs Heeres scoorden ook voor de Schouwse club.
Hoofdklasser Hoek kreeg weinig tegenstand van Virtus. Op Sportpark Denoek werd het 6-2. Lionel Lord scoorde drie keer. Ook De Patrijzen is verder naar de vierde ronde. De club uit 's Heerenhoek won in Zwijndrecht met 1-2 van ZBC'97.