Kloetings Cyberbunker aanleiding van internetoorlog

Internetwerkzaamheden van het Kloetingse bedrijf Cyberbunker vormen de aanleiding voor een grote internetoorlog. De New York Times spreekt zelfs van de grootste internetoorlog ooit.

Volgens waakhond Spamhaus zou er vanuit Kloetinge veel ongewenste reclame het internet opgestuurd zijn. Daarom werd Cyberbunker op de zwarte lijst geplaatst. Sympathisanten van Cyberbunker zijn vervolgens een internetoorlog begonnen tegen Spamhaus om dat bedrijf plat te leggen.

Onderzoek
Internetgebruikers in met name Amerika hebben daar de afgelopen dagen last van gehad. Volgens internetjournalist Brenno de Winter is het openbaar ministerie een onderzoek gestart, omdat het verboden is systemen plat te leggen.

Positie
Sven Olaf Kamphuis van Cyberbunker ontkent dat zijn bedrijf meewerkt aan het versturen van spam. Hij heeft geen goed woord voor Spamhaus over. "Ze hebben zich in een positie genesteld waarin ze maar hoeven te wijzen naar een website en die gaat down."


Cyberbunker

Cyberbunker was van 1998 tot 2011 gevestigd in een bunker in Kloetinge. Inmiddels wordt daar een ander bedrijf gehuisvest. De website cyberbunker.com was vandaag niet op te vragen.

Deel dit artikel: