Westerpoort College in Tholen gaat dicht

THOLEN - THOLEN - De vmbo-school het Westerpoort College in Tholen gaat dicht. Vanaf het schooljaar 2014/2015 moeten de Thoolse vmbo-leerlingen naar Halsteren. Dat heeft het ROC West-Brabant bekendgemaakt.

Het Westerpoortcollege in Tholen heeft op dit moment 230 leerlingen. Volgens het ROC West-Brabant is het niet langer haalbaar om drie vmbo-locaties in de regio Bergen op Zoom open te houden. Ook de locatie aan de Nobellaan in Bergen op Zoom gaat dicht.

Ruimte
De leerlingen van het Westerpoort College moeten vanaf het schooljaar 2014/2015 naar de Prinsentuin in Halsteren. Hier staat een nieuw schoolgebouw met voldoende ruimte voor uitbreiding. In deze school is plek voor zo'n 600 leerlingen.

Aanbod
De nieuwe school krijgt een breed onderwijsaanbod. Zoals groen, techniek, handel en administratie en zorg en welzijn. Dat is volgens de directie ook het voordeel voor de leerlingen uit Tholen en Bergen op Zoom.

Toekomst
Voorzitter Arjan Kastelein van Raad van Bestuur ROC West-Brabant: "Beroepsonderwijs en daarmee het vmbo, heeft beslist toekomst, daar zijn wij van overtuigd. Zeker in de regio Bergen op Zoom met zijn specifieke economische basis. ROC West-Brabant gaat ervoor zorgen dat het vmbo in deze regio zich goed voorbereidt op de toekomst. We hebben eerder voor een soortgelijke situatie in Breda gestaan. Dat heeft zeer goed uitgepakt voor de betrokken scholen en voor de kwaliteit van het hele onderwijs. De ervaring die we toen hebben opgedaan gaan we in Bergen op Zoom goed gebruiken."

Schoolgebouw
Ouders, leerlingen en personeel zijn geïnformeerd over de sluiting van het Westerpoortcollege. Het ROC West-Brabant gaat samen met de gemeente Tholen kijken naar een nieuwe invulling van het schoolgebouw aan de Abraham Beeckmanlaan in Tholen.

Verhuizing
Het Westerpoort College zit sinds 1 augustus 2007 in Tholen-Stad. Daarvoor stond het schoolgebouw, toen nog als Markiezaat College, in Sint Maartensdijk. Voor de verhuizing naar het nieuwe schoolgebouw in Tholen-Stad heeft de gemeente financiële steun gegeven.

Meer over dit onderwerp:
Tholen halsteren tholen vmbo westerpoort
Deel dit artikel: