Niemand wil lied voor koning zingen

Middelburg heeft geen koor gevonden dat dinsdagavond het Koningslied wil zingen voor het koningspaar. Het idee is dat uit alle provincies één koor Willem-Alexander en Maxima gaat toezingen, maar in Zeeland blijft het voorlopig stil.

Het koor dat het lied zou zingen heeft zich teruggetrokken vanwege de tekst van het lied. Organisator Sjaak van den Berg ging druk op zoek naar vervanging, maar dat lukte niet. "Ik begin wanhopig te worden. Het is heel jammer, maar ik denk dat het te laat is om nu nog een koor te vinden." Van den Berg had zaterdagavond 18.00 uur als ultimatum gesteld.

MaverIX

De organisator laat weten dat de Belgische band MavorIX Tribute het lied gaat spelen en zingen. "Op Koninginnedag zelf gaan studenten flyers met de tekst van het lied uitdelen. Op die manier hopen we dat het publiek gaat meezingen met de MavorIX, zo krijgen we misschien toch nog het idee van een koor dat het lied zingt."

NOS
De NOS maakt van alle provinciale koren een bijdrage en die wordt dinsdag uitgezonden op grote schermen in Ahoy voor het nieuwe koningspaar en duizenden toeschouwers.

Deel dit artikel: