Vlaamse band oefent voor Koningslied

De Vlaamse band The MavorIX maakt zich geen zorgen over het opvoeren van het Koningslied dinsdag in Middelburg, zegt drummer Chris Hollemans. "De tekst is inderdaad zeker niet makkelijk, maar als de mensen in Middelburg meezingen, kunnen we er samen iets moois van maken."

Het lied zou oorspronkelijk door een kinderkoor worden gezongen, maar de dirigent van het kinderkoor wil niet meer omdat hij de tekst te slecht vindt. Het lukte niet om een ander koor te vinden om het lied te zingen, dus heeft de Vlaamse Mavericks tribute band, die toch al zou optreden in Middelburg, het nu op zich genomen om het Koningslied te zingen.

Anders
Dat Koningslied dat is toch heel anders dan de nummers van de Mavericks die ze normaal gesproken spelen. Daarom gaan ze vandaag het Koningslied oefenen.Flyers
De organisatie heeft laten weten dat zowel voor als tijdens het optreden flyers met daarop de tekst van het lied worden uitgedeeld. Het is de bedoeling dat het publiek gaat meezingen met The MavorIX, zodat er toch nog enige gelijkenis is met een koor dat het lied zingt.

NOS
De NOS maakt van alle provinciale koren een bijdrage en die wordt dinsdag uitgezonden op grote schermen in Ahoy voor het nieuwe koningspaar en duizenden toeschouwers.

Deel dit artikel: