Media stort zich op zoektocht naar Koningslied-koor

De zoektocht naar een koor dat morgen het Koningslied in Middelburg moet zingen heeft landelijke aandacht gekregen. Van NOS tot Radio 538 hebben media dit weekend contact gezocht met organisator Sjaak van den Berg.

Het idee is dat dinsdag uit alle provincies één koor Willem-Alexander en Maxima gaat toezingen. In Zeeland trok het koor dat het lied zou zingen zich terug vanwege de tekst van het lied.

Belgisch
Vergeefse oproepen voor een nieuw koor hebben geleid tot het besluit van de organisatie om een band die toch al optreedt te vragen om het Koningslied te zingen. Het gaat om de Belgische band The MavorlX Tribute.

Nieuws
Onder meer de NOS, NU.nl, RTL Boulevard, De Telegraaf, AD, Volkskrant, Hart van Nederland, PowNed, Geen Stijl en 538 berichtten over het ontbreken van een koor in Middelburg. Ook over de grens is het nieuws, de Belgische krant De Morgen schreef erover.

Opname
De NOS maakt van alle provinciale koren een opname en die wordt dinsdag uitgezonden op grote schermen in Ahoy voor het nieuwe koningspaar en duizenden toeschouwers.

Meer over dit onderwerp:
Bevelanden koningslied koor mavorix media nos
Deel dit artikel: