Zeeland goed voorbereid op ramp

OOST-SOUBURG -
Volgens de Veiligheidsregio wordt hiermee een onvolledig beeld geschetst. Voor een ramp, zoals een overstroming, liggen al sinds 2005 rampenplannen klaar. Het enige dat nog geregeld moet worden is een evacuatieplan. Dat wordt nu in Den Haag voorbereid.

´Niet voldoende bereid´

Afgelopen weekend zei minister Melanie Schultz van Infrastructuur en Milieu dat Nederland niet voldoende is voorbereid op een nieuwe watersnoodramp. Daarom wordt er gewerkt aan een nieuw evacuatieprogramma, waarbij inwoners per gebied kunnen zien wat ze moeten doen en waar ze naar toe moeten. Volgens Schultz moet er innovatiever gebouwd worden, rekening houdend met het water. Ook moet het mogelijk zijn om de snelwegen te kunnen verdubbelen als er een overstroming is.

Rode Kruis

Het Rode Kruis maakte vrijdag bekend dat ze voortaan tips gaat geven hoe mensen zich kunnen beschermen tegen overstromingen. Via radio, tv, krant en sociale media worden burgers dan benaderd. De organisatie vindt dat Nederlanders slecht zijn voorbereid, omdat ze denken dat een ramp hen niet kan overkomen.

Website

Op onze website is een speciale pagina ingericht met betrekking tot de watersnoodramp. Programma's als 'Boven Water' en 'Trugkieke' zijn hier terug te vinden. Ook ooggetuigenverhalen zijn hier na te lezen.