Kloetinge wint Zeeuwse derby van Hoek met 4-2

In een spectaculaire Zeeuwse derby in de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal heeft Kloetinge gewonnen van Hoek. Het werd op het Wesselopark 4-2, nadat Hoek met 2-0 voor had gestaan. De ruststand was 2-2.

Ondanks het verlies blijft Hoek in de race voor promotie naar de Topklasse en mag het komende week met ASWH en XerxesDZB gaan spelen om een nacompetitieticket. Kloetinge handhaaft zich in de hoofdklasse door de zege.

Voorsprong
Hoek stond binnen twintig minuten op een riante 0-2 voorsprong. Jorrit d’Haeseleer opende na vier minuten de score. Guillaume Clinckemaillie zorgde in de 19e minuut voor 0-2. Kloetinge was nog nauwelijks gevaarlijk geweest. De eerste kans was meteen raak, Tom Blomaard rondde een voorzet van Mark Schuit prima af. Na ruim een half uur stond het weer gelijk. Een schot van Bart Deprez werd van richting veranderd en liet Hoek-doelman De Jonghe kansloos.

Kansen
Kloetinge begon uitstekend aan de tweede helft. Binnen twee minuten zette Deprez de thuisploeg op 3-2. Het resterende deel van de tweede helft was niet best. Beide ploegen wisten nauwelijks kansen te creëren. Enkele minuten voor tijd besliste Tom Blomaard met zijn tweede doelpunt van de middag de wedstrijd (4-2).

Eerder
Zo wint Kloetinge dit seizoen twee keer van Hoek. Eerder dit seizoen wonnen de Bevelanders in Zeeuws-Vlaanderen met 0-1.

Samenvatting
Vanaf 20.00 uur kunt u hier een langere samenvatting van de wedstrijd bekijken. Deze wordt vanaf dat tijdstip ook uitgezonden om Omroep Zeeland televisie.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland Algemeen derby hoek kloetinge voetbal
Deel dit artikel: