Vragen over reorganisatie Orionis

Vier partijen in de Middelburgse gemeenteraad hebben vragen gesteld over de reorganisatie bij Orionis, de uitkeringsinstantie en sociale dienst op Walcheren. Groenlinks, Lokale Partij Middelburg, PvdA en CDA vinden dat het bestuur slecht communiceert over de reorganisatie.

Nellie de Bont, gemeenteraadslid van de PvdA in Middelburg, merkt veel onrust bij clienten en personeel van Orionis. Maar ze vindt dat het bestuur de neiging heeft deze onrust te bagatelliseren. De vier partijen vragen zich ook af wanneer de interim-directeur wordt vervangen door een vaste kracht.

Commisie
Vanavond vergadert een gemeenteraadscommissie in Middelburg over Orionis, morgen staat het onderwerp in Vlissingen op de agenda.

Rechtszaak
Vakbonden hadden eerder een rechtszaak aangespannen tegen de reorganisatie. Volgens de vakbonden CNV Publieke Zaak en Abvakabo FNV komt de sociale dienst de afspraken die zijn vastgelegd in het sociaal statuut niet na.

Cliënten
Ook cliënten hebben veel kritiek geuit op Orionis. De dienst ligt onder meer onder vuur omdat cliënten en werknemers op de werkvloer geïntimideerd zouden worden.Deel dit artikel: