Alsnog laatste eindexamen na uitlekken Frans

Een dag later dan gepland hebben de vwo-leerlingen dan toch aan hun allerlaatste eindexamen gemaakt. Het College voor Examens zag zich woensdag genoodzaakt het examen Frans met een dag uit te stellen omdat het dinsdagavond via internet was uitgelekt.

Om 13.30 uur maakten de eindexamenkandidaten een ander examen Frans. De dag uitstel levert gemixte gevoelens op bij de leerlingen. Sommige vinden het fijn dat ze nu een extra dag hebben om te leren, maar andere zijn juist de pineut. Zij zouden vandaag op vakantie gaan om het einde van de examenperiode te vieren.

Examenfeest
De 42 vwo'ers van het Goese Lyceum die Frans in hun pakket hebben, hadden gisteravond een afsluitend examenfeest samen met de eindexamenkandidaten van de havo en het vmbo. Zij moesten zich dus inhouden omdat vandaag pas het allerlaatste examen wordt gehouden.


Opgepakt

Een 22-jarige man uit Rotterdam is opgepakt, omdat hij mogelijk het vwo-eindexamen Frans heeft gestolen. Dat heeft de politie vandaag bevestigd. Het examen werd gestolen bij scholengemeenschap Ibn Ghaldoun in Rotterdam.

Deel dit artikel: