Basisschool De Kattenschulp voorlopig nog open

Basisschool De Kattenschulp in Kattendijke blijft open. Dat heeft dinsdag het bestuur van Stichting Openbaar Primair Onderwijs Nobego bekendgemaakt. De sluiting van de school is voorlopig met een jaar uitgesteld.

De gemeenteraad van Goes heeft in maart ingestemd met een fusie tussen de Kattenschulp en de Stamperiusschool in Wilhelminadorp. De fusie, per 1 augustus, zou betekenen dat het schoolgebouw in Kattendijke leeg komt te staan. Maar er wordt in ieder geval nog een schooljaar aan vastgeknoopt. De fusie gaat wel door.

Dalend
De school in Kattendijke kampt de afgelopen jaren met een dalend aantal aan leerlingen. Op de jaarlijkse teldatum 1 oktober telde De Kattenschulp negen leerlingen. Landelijk geldt voor basisscholen een minimale norm van 23 leerlingen. Of de school ook open blijft in het schooljaar 2014-2015 is niet bekend.

Onrust
Eerder zorgde de mogelijke sluiting van de school voor veel onrust bij de ouders, leraren en de medezeggenschapsraad. Stichting Nobego gaf later aan dat de communicatie niet goed was verlopen.