Knuffelkuikens voor ouderen in Zoute Viever

De bewoners van zorgcentrum de Zoute Viever in Oost-Souburg hebben woensdagmiddag met de komst van 8 raskippen op feestelijke wijze het kippenhok in de tuin onthuld.

Het idee was er al langer en sinds maart heeft een groep vrijwilligers aan de bouw van het kippenhok gewerkt. Ook op de landelijke NL Doet dag is volop geklust.

Afleiding
Letterlijk en figuurlijk liep er nooit een kip in de tuin. Met de komst van de kuikens wil de Zoute Viever er voor zorgen dat dat nu voorbij is. De verwachting is dan ook dat de kippen voor afleiding en beweging gaan zorgen voor de bewoners van De Zoute Viever. De bewoners worden dan ook nauw betrokken bij het verzorgen van de kippen.

Rassen
De Zoute Viever hoopt dat de kippenpopulatie wel wat groter wordt, want in het hok en de ren is plaats voor 12 kippen. De rassen die er nu rondlopen zijn: Noord-Hollandse Blauwe, Australorp en Wyandotte.

Prijsvraag
Onder de bewoners is een prijsvraag uitgeschreven, want de kippen moeten nog wel allemaal een naam krijgen, Die namen worden woensdag 19 juni bekendgemaakt.

Deel dit artikel: