Benefietconcert voor vermiste opvarenden Warnow

In Kaffee 't Hof in Middelburg is vrijdagavond een benefietconcert voor de vermiste Middelburger Peter van Liere. Van de opbrengst van het concert moet de zoektocht naar de Warnow betaald worden: het schip dat sinds 17 april vermist wordt met onder anderen Van Liere aan boord.

Tijdens het concert treedt de Zeeuwse band Rolr op. Kees Moerland, zanger van de band en vriend van Peter van Liere, heeft het benefietconcert georganiseerd, samen met de eigenaar van Kaffee 't Hof.

Zoektocht
Vrienden en familie van Peter van Liere hebben, in navolging van aanwijzingen door twee onafhankelijke paragnosten, die beweren dat de Warnow in de buurt van de Shetland Eilanden zou zijn, een zoektocht voorbereid. Twee vrienden van Peter van Liere vertrokken deze week naar het gebied. De lokale autoriteiten zijn op de hoogte gebracht van de actie.

Contact
Het laatste contact met de Warnow was omstreeks 17 april in de buurt van Noorwegen. De omgebouwde loodsboot en de drie bemanningsleden zijn dus al zes weken zoek. Ze werden het laatst gezien in de buurt van een Noors platform. Via radioverkeer werd de scheepvaart ook wekenlang gevraagd uit te kijken naar de Warnow.

Zeewaardig
Volgens het Kustwachtcentrum was de Warnow niet zeewaardig. Het schip heeft geen kiel en is daardoor erg beweeglijk en instabiel. Daarnaast is de Warnow verbouwd. Er is een grote mast geplaatst, wat de instabiliteit versterkt.

Voorbereiding
Er waren ook onvoldoende reddingsmiddelen aan boord en de reisvoorbereiding was ook niet voldoende. Er waren bijvoorbeeld geen zeekaarten aan boord en de bemanning wilde navigeren met behulp van een iPhone.

Bekijk ook het Omroep Zeeland dossier over het vermiste schip de Warnow.

Deel dit artikel: