Ride for the Roses brengt ruim 169.000 euro op

De DELTA Ride for the Roses in Goes heeft 169.760 euro opgebracht. Dat is een recordbedrag en ongeveer 25.000 euro meer dan vorig jaar. Het geld gaat naar het bekroonde onderzoek van prof.dr. René Bernards, hoofd van de afdeling moleculaire carcinogenese van het Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis.

Vandaag werd de 5e editie van de Ride for the Roses gereden. Er reden een record aantal fietsers mee dit jaar, 5899. De mensen fietsten diverse afstanden voor het goede doel, KWF Kankerbestrijding. Vorig jaar was er een opbrengst van ruim 144.000 euro.

Aandacht
Omroep Zeeland heeft via radio, tv en internet aandacht besteed aan het evenement. Op onze speciale Zomer in Zeeland-pagina zijn onder meer tientallen foto's te bekijken. Op maandag 10 juni is een uitgebreid verslag van de Ride for the Roses te zien in het programma Editie 2013.

Pilot
In 2009 werd er voor de eerste keer een regionale versie van de Ride for the Roses georganiseerd in Zeeland. Deze tocht diende als pilot voor toekomstige regionale Rides die tegelijkertijd jaarlijks in meerdere provincies gereden zou gaan worden. Inmiddels vindt dit evenement in meerdere provincies plaats. Volgende jaar komt de landelijke tocht weer naar Zeeland.

KWF
De Delta Ride for the Roses is een fietstocht om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Met dit geld kan het fonds onderzoek en voorlichting financieren met als doel: minder kanker, meer kans op genezing en betere kwaliteit van leven voor mensen met kanker en hun naasten.

Deel dit artikel: