'Oud Sluis is heel belangrijk voor de regio'

Chefkok Edwin Vinke van restaurant De Kromme Watergang in Slijkplaat vindt het doodzonde dat chefkok Sergio Herman gaat stoppen met zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis. "Het restaurant is heel belangrijk voor de regio", zegt Vinke.

Volgens Vinke heeft Sergio Herman met Oud Sluis een culinair walhalla opgebouwd in Zeeuws-Vlaanderen. Daar profiteert ook het restaurant van Vinke van. De chefkok gelooft niet dat hij er baat bij gaat hebben nu gasten niet meer bij Oud Sluis terecht kunnen.

Geruchten
Vinke is niet verbaasd over de aankondiging van collega Sergio Herman dat hij gaat stoppen met Oud Sluis. "De geruchten gingen al langer rond", zegt Vinke.

Driesterrenrestaurant
Sergio Herman maakte maandag bekend dat Oud Sluis per 22 december de deuren sluit. Het restaurant aan de Beestenmarkt in Sluis is al jaren in het bezit van zijn familie. Onder leiding van Sergio Herman groeide het uit tot een driesterrenrestaurant.