Minnaard en Van der Lijke dromen van profcontract

WEMELDINGE - De twee renners hebben allebei zo hun wedstrijden aan gestipt waar ze zich in de kijker willen rijden bij de professionele teams. Zo heeft Van der Lijke met name de beloftenversie van Luik-Bastenaken-Luik en het Nederlands kampioenschap onderstreept. Minnaard wil zich tonen in enkele klassiekers in het voorjaar en later in het seizoen in etappewedstrijden.

Het is onduidelijk of de Zeeuwse talenten van het Rabobank Development Team ook in Zeeland zullen rijden. Dat zal in ieder geval niet in de ZLM tour zijn. Minnaard (23) is te oud voor die wedstrijd, Van der Lijke geeft op zaterdag 13 april de voorkeur aan Luik-Bastenaken-Luik.

Het afhaken van Rabobank als hoofdsponsor van profploeg heeft voor de twee Zeeuwen weinig gevolgen. Het Rabobank Development Team heeft dezelfde geldschieter gehouden, alleen is het team nu ondergebracht onder de vleugels van de wielerbond KNWU. Van der Lijke (21) begint aan zijn vierde seizoen bij de ploeg. Voor Minnaard, die vorig jaar overstapte van het mountainbiken naar het wegwielrennen, wordt het zijn tweede jaar.

Het seizoen voor Minnaard en Van der Lijke gaat zaterdag in België van start met de Beverbeek Classic.