Bordjes met Zimmer Frei steeds zeldzamer

Zoutelande

ZOUTELANDE - De 54-jarige Jeanette Marcusse uit Zoutelande begon 23 jaar geleden met het verhuren van een kamer in haar huis uit praktische overwegingen. Ze had een kind en vond het fijn wat bij te verdienen terwijl ze toch thuis bij haar zoontje kon zijn. De kamer werden twee studio's en de verhuur voorziet in een aardige boterham. Maar er alleen van leven gaat niet. Marcusse ziet de jonge generatie andere keuzes maken: zij kiezen voor een baan buitenshuis. Ze betreurt het dat de 'Zimmer frei' minder in zwang is.

Bed and Breakfast

Bordjes die we wel steeds meer zien in het Zeeuwse landschap zijn die met 'Bed and Breakfast'. Hier gaat het om mensen die beroepsmatig met kamerverhuur bezig zijn. De toerist die Zeeland bezoekt, wil steeds meer luxe en comfort. De laatste jaren is daar goed op ingespeeld. Dat heeft onder meer geleid tot minder kamerverhuur bij huis en meer officiële Bed and Breakfast adressen.

Villa

Een voorbeeld van zo'n luxe Bed and Breakfast is Residentie Villa de Wael in Domburg. De familie De Groot kocht in 2009 de grote villa in Victoriaanse stijl en creëerde er vier kamers en een suite. Sinds ze begonnen met de verhuur zijn ze bijna permanent volgeboekt. En gasten waarderen het overnachten in luxe ook: het is de hoogst gewaardeerde Bed and Breakfast in Zeeland.