Vrienden vermiste Peter van Liere geven niet op

De twee vrienden van Peter van Liere uit Middelburg blijven zoeken naar hun vermiste vriend. Van Liere maakte deel uit van de bemanning van het schip Warnow waarvan sinds half april niets meer is vernomen.

De afgelopen weken hebben Ramon Bimmel en Willie Berrevoets rondom de Shetlandeilanden gezocht, maar zonder resultaat. Bimmel en Berrevoets gaan opnieuw wrakstukken bekijken die aan de Noorse kust gevonden zijn. Verder wachten ze op de uitkomst van een reconstructie van de kustwacht van de mogelijke reis van de Warnow. Die reconstructie wordt gemaakt aan de hand van de windrichtingen, windsnelheid en andere weerfeiten die inmiddels bekend zijn.

Familie
De twee vrienden hebben zaterdag de familie van Peter van Liere ingelicht over hun zoektocht. Te voet en per auto zocht het tweetal kilometers kustlijn van de verschillende eilanden af. Ze kregen daarbij hulp van plaatselijke politie en bewoners. "We hebben op zoveel mogelijk openbare plaatsen flyers gehangen, voornamelijk bij bushokjes, geldautomaten en telefooncellen. Daarnaast heeft ons interview op BBC Shetlands ervoor gezorgd dat de bewoners extra alert zijn." De familie blijft liever op de achtergrond, maar geeft het tweetal wel volledige steun bij een verdere zoektocht.

Dossier
Bekijk ook het Omroep Zeeland dossier over het vermiste schip de Warnow.

Foto: facebook.com/findingpeternow

Deel dit artikel: