Cruciale zege Tjoba op koploper Rust Roest

GOES - De eerste helft was er een met twee gezichten. Na een gelijk opgaande beginfase liep Tjoba uit naar een 7-5 voorsprong en had het de kans om via een strafworp op een voorsprong van drie treffers te komen. Dennis Broerse miste die buitenkans, waarna Tjoba de kluts even kwijt was en Rust Roest uit kon lopen naar een 11-9 voorsprong bij rust.
Na rust pakte Tjoba de draad weer op en kwam het snel op gelijke hoogte via twee treffers van Dennis Broerse. In de laatste 25 minuten namen de broers Niels en Dirk-Jan Westmaas Tjoba bij de hand door veel te scoren en rebounds te pakken. Rust Roest had daar tot 17-17 een antwoord op, maar in de slotfase liep Tjoba uit naar een voorsprong van 20-18. Die kwam niet meer in gevaar en zelfs nog iets uitgebouwd naar een 23-20 eindstand.
Tjoba komt door de zege op 9 punten uit dertien wedstrijden en kan daardoor niet meer ingehaald worden door De Meeuwen, dat na een nederlaag tegen Die Haghe (19-23) gedegradeerd is. Op de laatste speeldag moet Tjoba de voorlaatste plaats nog zien te verlaten om niet in de nacompetitie terecht te komen. De ploeg van trainer Bram van Geffen moet dan Kinderdijk nog inhalen. Die ploeg heeft een punt meer. Tjoba gaat op bezoek bij Die Haghe. Kinderdijk moet naar Vriendenschaar.