"Johnny kan een etappe in de Tour winnen"

Lovende woorden voor de prestatie van Johnny Hoogerland, die zondag in Kerkrade voor het eerst in zijn carriere Nederlands kampioen op de weg werd. Vader Cees laat weten dat hij 'supertrots' is. Boezemvriend Peter Hoondert kijkt al vooruit. "Ik ben ervan overtuigd dat Johnny een etappe in de Tour kan winnen."

Cees Hoogerland heeft z'n woning in Yerseke versierd met de Nederlandse vlag en wordt door buurtgenoten gefeliciteerd met het kampioenschap van zijn zoon. "We hebben al een fles champagne opengetrokken. Het is een hele grote, mooie en verdiende overwinning", aldus Hoogerland senior, die een traantje moest laten toen zijn zoon als winnaar over de finish kwam.

Zielig mens
Oud-beroepsrenner (PDM) Peter Hoondert uit Eindewege is boezemvriend van Hoogerland en was erbij toen de renner van Vacansoleil-DCM over de finish kwam in Kerkrade. Hij was er ook bij toen Hoogerland in het ziekenhuis lag in Spanje nadat hij door een auto werd aangereden. "Daar tref je een zielig mens aan, die in topvorm was. Dan stort je wereld in. Maar het doorzettingsvermogen, de kracht en het karakter om vandaag kampioen te worden. Dat is schitterend."

Deel dit artikel: