"Deze is mooier dan een groene of een bolletjestrui"

Johnny Hoogerland is na zijn zege bij het NK wielrennen overspoeld met reacties. "Een overwinning met een triest verhaal dat mooi eindgt, spreekt de mensen natuurlijk aan", zegt Hoogerland. "De rood-wit-blauwe trui is misschien nog wel mooier dan de groene of de bolletjestrui."

Westra en Gerda
Hoogerland kwam zondagavond laat terug in Langeweegje. "Toen ik thuis kwam heb ik de laatste 50 kilometer nog terug gekeken. dat was mooi om te zien. Wat mij het meest is bij gebleven is dat mijn ploeggenoot Lieuwe Westra helemaal gek werd toen ik alleen op kop reed in de laatste kilometers. En natuurlijk het moment dat ik mijn vriendin Gerda zag bij de finish."

Etappezege in de Tour
Hoogerland vertrekt woensdag naar Frankrijk, waar komend weekend de Tour de France begint. "Ik ben ontzettend blij dat ik daar als Nederlands kampioen rond mag rijden. Ik denk dat de trui me het komende jaar extra kracht kan gaan geven." De renner van vacansoleil-DCM gaat ambitieus naar de Tour de France. "Ik ga voor een etappezege en er zijn een stuk of acht etappes waarin ik kans maak. Die zijn te zwaar voor de sprinters en daar wil ik mijn slag in slaan."

Andere trui
Wanneer Hoogerland er in de Tour de France in slaagt om een andere trui te bemachtigen, dan zal hij zijn Nederlandse trui niet kunnen dragen. "Natuurlijk zou ik hem wel een paar dagen in willen ruilen, maar ik vind het helemaal geen probleem om drie weken in de rood-wit-blauwe trui te koersen", zegt Hoogerland. "Deze is misschien nog wel mooier dan de groene of de bolletjestrui."


Deel dit artikel: