Elleboog Hoogerland gehecht na val in Tour

BASTIA (FRA) - Johnny Hoogerland is in de eerste etappe van de Tour de France ten val gekomen. De Nederlands kampioen smakte op vijftien kilometer van de finish in Bastia tegen het asfalt, maar kon weer opstappen.

De renner van Vacansoleil-DCM viel over een spandoek en liep bij de val een wond aan de elleboog op. Verder lijkt de schade mee te vallen. "Auw. ASO kwam net excuses aanbieden omdat ze vonden dat het spandoek te ver op de weg stond", zegt Hoogerland op zijn Twitter-pagina. "Elleboog moet worden gehecht rest ok denk..."

Hoogerland kwam in de eerste etappe van zijn derde Tour de France uiteindelijk op ruime achterstand van winnaar Marcel Kittel (Dui, Argos-Shimano) als 186e over de streep.

Er wordt overigens verder geen klassement opgemaakt van de etappe, vanwege problemen met de apparatuur bij de finish. De finishboog werd aangereden door een teambus, die maar net op net voor de aankomst weg gehaald kon worden. Ook de tijdverschillen worden niet meegerekend.

Hoogerland reed zijn eerste in de rood-wit-blauwe kampioenstrui die hij verdiende met zijn Nederlandse titel die hij vorige week in Kerkrade behaalde. (Foto: Twitter @zeeuwseleeuw)

Deel dit artikel: